top of page

Afval inzamelen

 

Afvalinzameling  is misschien niet het meest sexy onderwerp om over te praten, maar er komt toch stiekem heel wat bij kijken. Jaarlijks produceren wij met elkaar een enorme berg afval. Er belandt helaas nog steeds veel afval op vuilnisbelten wat gerecycled zou kunnen worden. Een betere afvalscheiding is belangrijk om de hoeveelheid restafval en de kosten daarvoor te reduceren.

 

Afval inzamelen en scheiden

Afval scheiden is thuis voor velen al een vast gebruik. Papier, GFT, glas en tegenwoordig zelfs plastic afval worden gescheiden ingezameld. Binnen bedrijven is afvalinzameling en afvalscheiding echter wat gecompliceerder. U bent er niet met de aanschaf van een afvalbak, maar moet ook zorgdragen voor een sluitend logistiek systeem. Bekijk onze tips afval scheiden voor bedrijven.

 

Succes afvalinzameling staat en valt met communicatie

Een afvalbak met een duidelijke communicatie met de gebruiker zorgt voor een hoger afvalscheidingspercentage en daarmee voor lagere kosten voor restafval. Door uw afvalbakken uit te rusten met tekstlabels, pictorgrammen en gekleurde inwerpopeningen maakt u de gebruiker duidelijk waar welk afval weg gegooid moet worden. U kunt hier nog een schepje bovenop doen door te kiezen voor voorgevormde inwerpopeningen voor bijvoorbeeld papier, plastic flesjes of bekertjes. Het is dan voor iedereen duidelijk hoe het afval gescheiden dient te worden.

 

Centrale afvalinzameling

Onze grotere afvalsystemen bieden u de mogelijkheid om uw afvalinzameling te centraliseren. In plaats van een afvalbak bij elke werkplek kiest u met onze groot volume afvalbakken voor een meer centrale afvalinzameling. Dat scheelt uw facilitair medewerkers aanzienlijk tijd in het legen van de afvalbakken.

 

Duurzaam ondernemen en afvalinzameling

Uw afvalinzameling is één op één verbonden aan duurzaam ondernemen ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). WasteSolution richt zich hierbij heel bewust op het faciliteren van afval scheiden met duurzame, slim ontworpen oplossingen. Gescheiden afvalinzameling is belangrijk voor het milieu en zou prioriteit moeten hebben in elk duurzaam beleidsplan. Bovendien kiest u bij afvalbakken van WasteSolution ook voor duurzame, (zoveel mogelijk) herbruikbare materialen.

 

Met name onze Lune afvalbakken (met wereldwijd de eerste cradle to cradle afvalbak) zijn uniek op dit gebied. Lune afvalbakken zijn geïnspireerd op de circulaire economie. Dit ziet u aan het gebruik van duurzame, herbruikbare materialen. Maar de duurzaamheid ziet u ook in het gebruik van een adaptief wisselinsert systeem waarmee u kunt anticiperen op veranderingen in uw afvalinzameling  door simpel de inwerpopening aan te passen. Bij veranderingen in uw afvalstromen, hoeft u dan niet de hele afvalbak te vervangen maar verwisselt u enkel de inworp. Ook als de afvalbak onverhoopt beschadigd zou raken dan is de afvalbak zo ontworpen dat u onderdelen kunt vervangen zonder dat u direct een hele nieuwe afvalbak hoeft te kopen. Met deze afvalbakken maakt u dus een bewuste, duurzame keuze voor nu en in de toekomst. 

Bestel nu uw afvalbak en toebehoren

bottom of page