top of page
Afval inzamelen / Afval scheiden

Afval Scheiden

Afval scheiden is thuis voor velen al een vast gebruik. Papier, GFT, glas en tegenwoordig zelfs plastic worden gescheiden ingezameld.  Ook voor bedrijven zal het scheiden van afval nu en in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden. Binnen bedrijven is afval scheiden echter wat gecompliceerder. U bent er niet met de aanschaf van een afvalbak met afvalscheiding, maar moet ook zorgdragen voor een sluitend logistiek systeem.

 

Succesvolle afvalscheiding: Zorg voor duidelijke communicatie

Met een afvalbak met afvalscheiding met duidelijke communicatie kan een afvalscheidingspercentage van 70% tot 80% gerealiseerd worden. Onze afvalbakken met afvalscheiding kunnen voorzien worden van gekleurde inwerpopeningen, tekst labels of stickers met afbeelding voor een optimale communicatie met de gebruiker. Een duidelijke communicatie zorgt voor een hoger afvalscheidingspercentage. 

 

Goed afval scheiden = Beter recyclen

Door het afval te scheiden bespaart u op kosten voor restafval en schoonmaak. Met een goede afvalscheiding kan afval geretourneerd worden naar de bron en kunnen grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Een afvalbak met duidelijk zichtbare afvalscheiding zorgt voor zichtbaarheid en bewustwording en past volledig in een duurzaam beleid.

 

Afval scheiden: de logistiek

Naast het plaatsen van afvalbakken met afvalscheiding dient u ook de logistiek van de afvalinzameling goed en efficiënt in te regelen. Met onze afvalsystemen is dat eenvoudig te doen. Door de verschillende inzamelfracties uit te rusten met gekleurde afvalzakken met een eigen kleur voor elke fractie kunt u eenvoudig al het afval in één keer inzamelen en vervolgens gescheiden afvoeren. 

afval scheiden, afvalscheiding, gescheiden afval, afval sorteren, afval inzamelen
Split afvalbak, afvalabk met afvalscheiding, afval scheiden, afvalinzameling, gescheiden afval

Advies afval scheiden?

 

Wilt u uw afval scheiden maar weet u niet precies hoe u dit in moet richten. Lees dan het stappenplan voor afvalscheiding op deze pagina.

 

Liever persoonlijk advies? Wij adviseren u graag over afvalscheiding binnen uw bedrijf. Bel ons op 0180-642070 of neem contact op via mail middels onderstaand formulier.

 

Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stappenplan invoeren afvalscheiding

Wilt u in uw organisatie ook het afval scheiden, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Volg dan het volgende stappenplan:

  1. Inventariseer uw afvalstromen en volume en bepaal welke afvalstromen u gescheiden wilt inzamelen. 

  2. Formuleer doelstellingen die u wilt behalen met afvalscheiding. Op basis van het volume van de verschillende soorten afval en uw partner voor afvalinzameling kunt u berekenen wat het scheiden van afval u gaat besparen.

  3. Kies de juiste producten en pas recycling toe. Kies voor afvalbakken met afvalscheiding met de juiste capaciteit, bepaal de geschikte locaties voor de diverse afvalbakken en richt de afvalinzameling in met efficiënte ophaalsystemen.

  4. Communiceer uw doelstellingen en wensen duidelijk met uw personeel en uw facilitair medewerkers. Het succes van afvalscheiding staat en valt met de gebruiker.

 

Start met afval scheiden en bestel nu uw afvalbak

Stappenplan en tips invoeren afvalscheiding
bottom of page